http://hosszutav.blog.hu/2014/04/19/futas-light_avagy_a_nordic-walking

Kedves Sporttársak, illetve leendő Sporttársak!
Mindenkinek javaslom a Nordic Walking (NW) sportágat, mint aktív kikapcsolódást, és ráadásul Magdival. A hetente 3-szori edzés nagyon jó kikapcsolódás, egyben vidám időtöltés. Nem baj ha valaki vékony, vagy túlsúlyos a heti rendszeres test mozgáshoz nagyon kellemes társ a NW bot, ráadásul támogat a járásban is!
Tibi

Lassan két éve már, hogy megismerkedtem a Nordic-Walking-gal. Mikor megláttam a hirdetést a Magdi autóján, úgy éreztem, hogy ez anekem való sport. Nincs futás, ugrálás – de, úgy gondoltam, gyalogolni még tudok. Aztán kiderült, jól gondoltam. Azóta is rendszeresen járok, jól esik, hogy a N-W szinte minden izmomat megmozgatja. A szabad levegőn végzett rendszeres mozgásnak köszönhetem, hogy acsontsűrűségi értékem javult. Abban, hogy megszerettem ezt a sportot, nagy szerepe van a mindig vidám, baráti társaságnak is, akikkel sokkal könnyebb és kellemesebb minden edzés.
Erzsi

Sziasztok!
Szeretném megosztani eddigi élményeinket, tapasztalatainkat a "nordicról"! A párom és én mindketten nyugdíjasok vagyunk, és mindketten szívinfarktus után. Már egy ideje gondolkodtunk, hogy valamit kellene sportolni (valami nekünk valót). Eddig is rendszeresen sétáltunk, de valami intenzívebbet szerettünk volna. A nordic walkingról már hallottam és egy ismerőstől megtudtam, hogy a környezetünkben Érden is van. Szóval ősszel felvettük a kapcsolatot és az oktatás után elkezdtünk rendszeresen járni. Azóta teljesen beleszerettünk! Ez a mozgás intenzívebb, mint egy séta, eleinte rendesen elfáradtunk, de egyre jobban élvezzük. Nem edzőteremben, hanem szabad levegőn, felfedezzük a környezetünket, gyönyörködünk a természetben. Új ismerősökre tettünk szert, jókat beszélgetünk, nevetgélünk. A többség fiatal, illetve fiatalabb, mint mi, de ha együtt megyünk, igyekeznek hozzánk igazítani a tempót. A fizikai közérzetünk jobb, és többnyire csak az időjárás akadályozz abban, hogy botra kapjunk. Szóval csak azt ajánlhatom mindenkinek kortól függetlenül, -Magdira hivatkozva - hogy botra fel!!
Anci

Kedves Edzőnk!
Először a Brigitől halottam a nordic edzésekről. Áradozott, hogy milyen jó! Amikor invitált, hogy próbáljam ki, azt gondoltam, na jó! ( Bár szerintem ez túl könnyű sport nekem, mivel én főleg futni szoktam.)Már az első edzésen nagyon jól éreztem magam, sokat nevettünk és közben sportoltunk. Ez remek párosítás! Ez ma sincs másképp! Másrészről, pedig legnagyobb meglepetésemre olyan izmokat mozgatott meg a karomban, hátamban, csípőmben, amin még magam is meglepődtem. Mindenkinek remek ez a sport! Aki edzett, annak ez egy másfajta komplex edzés, aki pedig ülő munkát végez, vagy sportszegény életet él mindenképpen ki kell próbálni! Nálunk már az egész család nordicol. Remek kikapcsolódás az év minden szakában. Még hóban is élmény volt. Valljuk be, télen az ember legszívesebben ki sem dugná az orrát a meleg lakásból. Azt gondolhatnánk, sportolási lehetőséget csak egy kondi terem nyújthat, amit sokan nem szeretnek ( én sem). De ez a sport , az edzések ki tudnak rángatni minket a meleg lakásból, még ha -5 fok hideg is van! Edzés végén pedig megihatjuk a jól megérdemelt meleg teánkat, vagy forralt borunkat??
Hajrá Lányok!